Mag ik een airconditioning gebruiken als ik gebruik maak van een zuurstofconcentrator? 
Ja, in de meeste gevallen is dat geen probleem, maar er zijn wel enkele aandachtspunten waar u rekening mee moet houden.

Ventilatie
Een airconditioning regelt de temperatuur, maar niet de luchtkwaliteit. Het zorgt zelfs vaak voor droge lucht. Zorg er dus altijd voor de ruimte goed geventileerd is.

Plaatsing
Zuurstofconcentratoren werken over het algemeen het beste in een koele omgeving. Een airconditioning kan helpen de temperatuur te verlagen, wat positief is voor de werking van de concentrator. Zorg er echter wel voor dat de concentrator niet in de directe luchtstroom van de airconditioning staat om verstoringen te voorkomen.

Stroom
Beide apparaten gebruiken elektriciteit. Zorg ervoor dat uw elektrische systeem voldoende capaciteit heeft om beide apparaten veilig en zonder overbelasting van het stroomnet te laten werken.

Onderhoud
Regelmatig onderhoud is voor beide apparaten belangrijk. Voor een zuurstofconcentrator betekent dit het wekelijks uitzuigen van de groffilter en zorgen voor een schone omgeving rondom het apparaat. Voor de airconditioning betekent dit het schoonmaken van filters en het controleren van de koelvloeistof.

Veiligheid
Zorg dat beide apparaten aangesloten zijn op een direct stopcontact. Gebruik dus geen verlengsnoeren om oververhitting en brandgevaar te voorkomen.

Twijfels? 
Heeft u toch twijfels of het kan in uw specifieke situatie, dan is het altijd verstandig om eerst contact op te nemen met uw arts.

21-08-2024 door Geesje

Laatste nieuws

Airconditioning en zuurstofconcentrator, kan dat samen?

Mag ik een airconditioning gebruiken als ik gebruik maak van een zuurstofconcentrator?  Ja, in de meeste gevallen is dat geen probleem, maar er zijn wel enkele aandachtspunten waar u rekening...

Lees verder

7 tips voor een koel huis

Is het bij u in huis ook zo warm? Wij hebben 7 tips om uw huis (en uw hoofd) koel te houden tijdens deze warme dagen. Houd overdag uw ramen...

Lees verder