Voor huisartspraktijken heeft Westfalen Medical BV een tweetal services.

1. Medicinale zuurstof

Westfalen Medical levert zuurstofcilinders voor gebruik in de praktijk en voor onderweg in de noodtas van de huisarts.

De keuze bestaat uit:

  • een aluminium cilinder met een geïntegreerd reduceertoestel. Bij deze cilinders is het reduceertoestel geïntegreerd in de kop van de cilinder. Dit maakt het gebruik makkelijker en veiliger. Deze cilinders zijn beschikbaar met een inhoud van 2, 5 of 10 liter, of;
  • een composiet cilinder met een geïntegreerd reduceertoestel. Deze cilinders zijn beschikbaar met een inhoud van 1, 2 of 3 liter.

Zuurstofnoodtas

Een `must have` is onze zuurstofnoodtas. Speciaal voor u hebben wij deze ontwikkeld in samenwerking met ervaringsdeskundigen.

De zuurstofnoodtas kan gevuld worden met:

  • standaard aluminium zuurstofcilinders (200 bar) met geïntegreerd reduceertoestel of onze lichtgewicht composiet cilinders (300 bar) met medicinale zuurstof, dit naar uw wens.
  • materialen die noodzakelijk zijn voor het gebruik van medicinale zuurstof tijdens noodgevallen/eerste hulpverlening;
  • diverse disposables, afhankelijk van de specifieke wensen van hulpdienst/huisarts of instelling;

2. Stikstof

Westfalen Medical levert vloeibare stikstof aan huisarts(en)praktijken.

Door een aanpassing in de Arbo-richtlijnen mag u vloeibare stikstof niet meer zelf vervoeren. Als gevolg hiervan mag u als huisarts geen stikstof meer ophalen bij het ziekenhuis. Om toch in uw behoefte te voorzien heeft Westfalen Medical een stikstofservice opgezet.

Om nooit mis te grijpen bij een dermatologische behandeling, is het van belang om in uw praktijk altijd te kunnen beschikken over vloeibare stikstof. Mede op verzoek van veel collega-huisartsen introduceren wij hiervoor een voordelige en handige abonnement service. Hiermee bent u altijd verzekerd van voldoende voorraad stikstof om tijdens het spreekuur gewenste behandelingen direct uit te voeren.

De stikstofservice houdt in dat Westfalen Medical BV elke 4 weken de stikstofcontainer op de praktijk afvult. De huisarts(praktijk) heeft dus continue de beschikking over vloeibare stikstof. Indien één container niet toereikend is, zijn meerdere containers mogelijk.

Bekijk onze film voor meer informatie.