“Zowel voor de reguliere zorg aan onze bewoners als de zorg voor coronapatiënten is Westfalen Medical méér dan alleen een zuurstofleverancier.” Zo vat Nicoline van der Hagen, Manager Expertise en Behandeling van Argos Zorggroep, de meerwaarde van samenwerking met Westfalen Medical samen.

Argos Zorggroep is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen. “Wij bieden verpleging en verzorging, thuiszorg en dagbesteding”, zegt Nicoline van der Hagen. “We hebben tien zorg- en verpleegcentra in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Spijkenisse, Hoogvliet, Poortugaal en Rhoon en één revalidatiecentrum in Vlaardingen.”

Service
Argos Zorggroep werkt sinds vier jaar samen met Westfalen Medical. “Toen hebben we een aanbesteding gedaan voor een zuurstofleverancier en daar kwam Westfalen Medical heel positief uit. Zowel op het gebied van prijs/kwaliteit als service. In de loop der jaren heeft Westfalen Medical dat vertrouwen volledig waargemaakt en zich bewezen, reden om de samenwerking met drie jaar te verlengen.”

Uitleg en kennis vergroten
Westfalen Medical levert zuurstof en apparatuur voor bewoners in verpleeghuizen en het revalidatiecentrum van Argos Zorggroep. “Dat gaat om kleine en grote zuurstofcilinders, zuurstofconcentratoren en vloeibare zuurstof met een draagset, waardoor bewoners naar buiten kunnen”, zegt Van der Hagen. “De levering van zuurstof en middelen gaat gepaard met advies over de toepassing. Ondersteunen en proactief meedenken zijn sowieso sterke punten van Westfalen Medical. Ze besteden veel aandacht aan uitleg en kennisbevordering, zodat onze medewerkers weten hoe ze op de juiste manier met zuurstof om moeten gaan. Dat is voor medewerkers ontzettend prettig. En hebben ze een vraag? Dan kunnen ze altijd bellen met Westfalen Medical.”

Optimaal voorraadbeheer
De samenwerking met Westfalen Medical levert meer voordelen op, bijvoorbeeld ten aanzien van voorraadbeheer “Als instelling mag je een bepaalde hoeveelheid zuurstof inpandig hebben. Heb je meer? Dan moet je buiten een voorziening creëren. Het grote voordeel van Westfalen Medical is dat zij een order binnen een dag kunnen leveren en die leveringsgarantie ook altijd waarmaken. Daardoor hoeven wij geen grote voorraad aan te leggen en dat scheelt ruimte.”

Zuurstof voor coronapatiënten
Voor de zorg aan coronapatiënten werkt Argos Zorggroep ook nauw samen met Westfalen Medical. “In ons revalidatiecentrum Marnix vangen we coronapatiënten op die zijn ontslagen uit het ziekenhuis of die door de huisarts vanuit de thuissituatie naar ons zijn doorverwezen. Bij Marnix staat een grote zuurstofcilinder en heeft iedere kamer een eigen zuurstofaansluiting. Met name tijdens de eerste golf was de druk hoog. Ik herinner me dat de regiomanager van Marnix mij op Tweede Pinksterdag om half zeven ’s ochtends belde met de mededeling dat er een mogelijk zuurstoftekort dreigde. Toen hebben we meteen geschakeld en in overleg met Westfalen Medical een oplossing gevonden. Het is ontzettend prettig om samen te werken met een leverancier die juist op zo’n moment zijn verantwoordelijkheid pakt en met je meedenkt. Dát is de kracht van partnership.”

13-12-2021 door Wendy Mentink

Laatste nieuws

7 tips bij koud weer

7 Tips bij het koude weer voor mensen met een longziekte.  Elk seizoen brengt bepaalde prikkels met zich mee, maar in de winter nemen de klachten bij mensen met een...

Lees verder

Clusterhoofdpijn …je zal het maar hebben.

Ankie Aerts (65) weet er alles van. In 2014 is deze ziekte bij haar geconstateerd. “Die vreselijke oogpijn en aanvallen. Vaak wel acht tot twaalf keer per dag”. Erachter komen...

Lees verder