Zo gaat u veilig op pad met uw medicinale zuurstof

Gebruikt u medicinale zuurstof? Dan staan uw gezondheid en veiligheid voorop. Ook als u onderweg bent. In dit artikel geven we 5 tips hoe u veilig op pad kunt met uw medicinale zuurstof.

Tip 1 – Zorg voor voldoende ventilatie.

Gaat u op pad met de auto of een ander gesloten vervoersmiddel? Dan adviseren wij u te zorgen voor goede ventilatie. Zet bijvoorbeeld een autoraam open. Zo’n 1 à 2 centimeter is al voldoende. Dit voorkomt zuurstofophoping in de auto.

Tip 2 – Vervoer uw stroller en cilinder rechtop en zet ze goed vast.

Uw stroller en cilinder mogen niet liggend vervoerd worden. Zet daarom beiden rechtop in de auto en zorg dat ze goed zijn vastgezet. Zo voorkomt u dat de stroller of cilinder omvallen en beschadigd raken of uw aandacht afleiden tijdens het rijden.

Tip 3 – Laat uw zuurstof niet achter in de auto.

Als u uit uw auto bent gestapt, kan de temperatuur in uw auto stijgen. Bijvoorbeeld bij warm weer. Voorkom oververhitting van uw zuurstofvoorziening en neem uw zuurstof altijd mee als u de auto verlaat. Dit voorkomt ook zuurstofophoping in de auto en dus brandgevaar.

Tip 4 – Neem een verklaring van uw arts mee.

Zuurstof mag voor eigen gebruik vervoerd worden in een auto. Toch is het verstandig om een verklaring van uw arts bij u te hebben. Bijvoorbeeld bij een aanhouding of ongeval. Zo kunt u aantonen dat de zuurstof voor eigen gebruik is en weten hulpverleners dat het aanwezig is in uw auto. U kunt bij ons ook een zuurstofsticker aanvragen om op uw autoruit te plakken. 

Tip 5 – Rook niet in de auto.

Wellicht ten overvloede, maar rook niet in de auto in verband met brandgevaar.

Volg deze tips op en ga veilig op pad.

Heeft u vragen over het veilig vervoeren van uw zuurstof? Neem dan contact met ons op.

18-01-2021 door Martine Mulder

Laatste nieuws

Clusterhoofdpijn …je zal het maar hebben.

Ankie Aerts (65) weet er alles van. In 2014 is deze ziekte bij haar geconstateerd. “Die vreselijke oogpijn en aanvallen. Vaak wel acht tot twaalf keer per dag”. Erachter komen...

Lees verder

Zuurstof en vakantie....?

Zuurstof en vakantie….? Denkt u er wel eens over na om op vakantie te gaan? Heerlijk naar de zon, de bergen of naar de Waddeneilanden. Vanaf het moment dat u...

Lees verder