Clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn is een eenzijdige aanvalshoofdpijn. De aanvallen veroorzaken een extreem heftige, borende en snijdende pijn aan één kant van het hoofd. In Nederland lijden circa 17.000 mensen aan clusterhoofdpijn (bron LUMC). Dat is 0,1% van de bevolking.

De behandeling

De behandeling richt zich op het afbreken van de aanvallen (aanvalsbehandeling) en het verminderen van het aantal aanvallen (preventieve behandeling). Een van de middelen die de arts inzet bij de behandeling is medicinale (zuivere) zuurstof.

Onze service

Uw behandelend arts kan voor de levering van medicinale zuurstof een beroep doen op onze deskundigheid en snelle service. Bij een zeer ernstige aandoening als clusterhoofdpijn is het immers ontzettend belangrijk dat u daarvan op aan kunt. Uw behandelaar bepaalt hoeveel liter zuurstof u per minuut moet inhaleren. Aan de hand daarvan stellen wij vast welke cilinders en hoeveelheid we leveren. Een maatwerkoplossing dus. 

Vergoeding 

De medicinale zuurstof wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Westfalen Medical heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over clusterhoofdpijn of heeft u behoefte aan contact met lotgenoten? Neem dan eens een kijkje op deze website