Vakantie in Nederland

Gaat u op vakantie in Nederland? Westfalen Medical plaatst uw zuurstofvoorziening op uw vakantieadres.

Het enige wat wij van u vragen is dat u minimaal 4 weken voor aanvang van uw vakantie bij ons uw aanvraag doet. U kunt uw aanvraag doen door middel van het invullen van het digitale vakantie aanvraagformulier. (In het formulier kan u kiezen voor de Nederlandse of Engelse versie).

Vakantie in het buitenland

Gaat u op vakantie naar het buitenland? Westfalen Medical regelt dat er een zuurstofvoorziening op plaats van bestemming voor u klaar staat. 

Een voorwaarde is dat u minimaal 6 weken van te voren uw vakantieplannen aan ons doorgeeft. U kunt uw aanvraag doen door middel van het invullen van het digitale vakantie aanvraagformulier. (In het formulier kan u kiezen voor de Nederlandse of Engelse versie).

De kosten voor het plaatsen van een zuurstofvoorziening in het buitenland zijn afhankelijk van:

  • de periode;
  • het land;
  • de benodigde apparatuur;
  • de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een prijsopgave. Wij nemen hierin aanbevelingen mee betreffende uw mobiliteit tijdens de vakantie. U beslist daarna zelf of wij de aanbieding voor u mogen vastleggen. Na uw schriftelijk akkoord aan ons gaan wij alles voor u regelen.

Belangrijk om te weten

Als aan bovenstaande voorwaarden niet is voldaan, heeft Westfalen Medical het recht de aanvraag niet in behandeling te nemen.

Boek uw vakantie niet voordat u er zeker van bent dat de zuurstofvoorziening die u nodig hebt ook beschikbaar is. De zorg die u in Nederland gewend bent is namelijk niet in alle vakantielanden aanwezig.

Gaat u vliegen? Onze ervaring is dat luchtvaartmaatschappijen geen eenduidige lijn trekken waar het gaat om het vervoer van mobiele concentratoren. Informeer daarom altijd bij de luchtvaartmaatschappij of u uw mobiele concentrator mee mag nemen. Vergeet daarbij niet het typenummer door te geven.

Wij adviseren u het formulier akkoordverklaring voorschrijver in te laten vullen door uw arts. Gaat u met zuurstofapparatuur op reis naar het buitenland laat uw arts dan de Engelstalige verklaring verklaring invullen. 

Wanneer u gaat vliegen dan adviseren wij u om deze verklaring in te vullen en mee te nemen op reis. De meeste luchtvaartmaatschappijen vragen naar deze verklaring.