Vakantie in Nederland

Gaat u op vakantie in Nederland? Westfalen Medical plaatst uw zuurstofvoorziening op uw vakantieadres.

Het enige wat wij van u vragen is dat u minimaal 4 weken voor aanvang van uw vakantie bij ons uw aanvraag doet. U kunt uw aanvraag doen door middel van het invullen van het digitale vakantie aanvraagformulier.

Hoewel wij de voorkeur geven om het formulier digitaal naar ons te versturen, is het ook mogelijk het aanvraagformulier naar ons te mailen. Gebruik hiervoor het e-mailadres vakantie@westfalenmedical.nl.

Vakantie in het buitenland

Gaat u op vakantie naar het buitenland? Westfalen Medical regelt dat er een zuurstofvoorziening op plaats van bestemming voor u klaar staat. 

Een voorwaarde is dat u minimaal 6 weken van te voren uw vakantieplannen aan ons doorgeeft. U kunt uw aanvraag doen door middel van het invullen van het digitale vakantie aanvraagformulier.

Hoewel wij de voorkeur geven om het formulier digitaal naar ons te versturen, is het ook mogelijk het aanvraagformulier NL of aanvraagformulier EN naar ons te mailen. Gebruik hiervoor het e-mailadres vakantie@westfalenmedical.nl.

De kosten voor het plaatsen van een zuurstofvoorziening in het buitenland zijn afhankelijk van:

  • de periode;
  • het land;
  • de benodigde apparatuur;
  • de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een prijsopgave. Wij nemen hierin aanbevelingen mee betreffende uw mobiliteit tijdens de vakantie. U beslist daarna zelf of wij de aanbieding voor u mogen vastleggen. Na uw schriftelijk akkoord aan ons gaan wij alles voor u regelen.

Belangrijk om te weten

Als aan bovenstaande voorwaarden niet is voldaan, heeft Westfalen Medical het recht de aanvraag niet in behandeling te nemen.

Boek uw vakantie niet voordat u er zeker van bent dat de zuurstofvoorziening die u nodig hebt ook beschikbaar is. De zorg die u in Nederland gewend bent is namelijk niet in alle vakantielanden aanwezig.

Gaat u vliegen? Onze ervaring is dat luchtvaartmaatschappijen geen eenduidige lijn trekken waar het gaat om het vervoer van mobiele concentratoren. Informeer daarom altijd bij de luchtvaartmaatschappij of u uw mobiele concentrator mee mag nemen. Vergeet daarbij niet het typenummer door te geven.

Wij adviseren u het formulier akkoordverklaring voorschrijver in te laten vullen door uw arts. Gaat u met zuurstofapparatuur op reis naar het buitenland laat uw arts dan de Engelstalige verklaring verklaring invullen. 

Wanneer u gaat vliegen dan adviseren wij u om deze verklaring in te vullen en mee te nemen op reis. De meeste luchtvaartmaatschappijen vragen naar deze verklaring. 


Let op! Wanneer u door wijzigende reisadviezen als gevolg van Covid-19 (als een land van 'code geel' naar 'code oranje' of 'code rood' gaat) langer in het land van uw bestemming moet blijven dan overeengekomen, kunt u aansprakelijk worden gesteld voor de extra gemaakte kosten. Wij adviseren u om voorafgaand aan uw reis bij uw reis- en/of zorgverzekering na te vragen of deze (mogelijke) kosten gedekt worden.