Als u beschikt over een zuurstofconcentrator en/of mobiele concentrator heeft u mogelijk recht op een tegemoetkoming in de stroomkosten. 

Regels van de zorgverzekeraar

  • De tegemoetkoming en/of de hoogte ervan verschilt per zorgverzekeraar en geldt alleen voor thuisgebruik van zuurstof.
  • De frequentie van uitbetaling verschilt per zorgverzekeraar.

Registratie draaiuren door Westfalen Medical

Westfalen Medical is verantwoordelijk voor de registratie van de draaiuren. Tijdens de eerste levering van de zuurstofconcentrator noteert uw servicemedewerker de beginstand. Bij een van de volgende huisbezoeken doet hij/zij ook de tweede registratie. Daarna controleert de servicemedewerker de tellerstand bij onderhoudsbeurten of leveringen.

Doorgeven tellerstanden door gebruiker

Vanaf de tweede registratie bent u, los van de registratie door onze servicemedewerker, echter zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de tellerstanden. Wij vragen u dit elk kwartaal te doen, in de maanden maart, juni, september en december. 

De kalenderkaart is hiervoor een extra hulpmiddel. U kunt er ook op zien wanneer we u de stroomkostenvergoeding terugbetalen. De rode balk op de kalenderkaart geeft aan wanneer u de tellerstand dient door te geven. De gele balk geeft aan wanneer wij u de betaling doen toekomen. 

Online tellerstanden doorgeven

Voor het online doorgeven van tellerstanden maakt u eenmalig een account aan. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om de tellerstanden per e-mail aan ons door te geven. Vermeld daarbij altijd uw naam, adres, woonplaats en geboortedatum.