Brandbevorderend

Zuurstof zelf is niet brandbaar; het is wel sterk brand bevorderend. Het zuurstofpercentage in omgevingslucht is ongeveer 21%. Als dit percentage stijgt, ontbranden materialen sneller en intenser.

Het zuurstofpercentage in zuurstofapparatuur bedraagt maar liefst 82 tot 96%. Het is daarom niet voor niets dat wij voortdurend wijzen op en waarschuwen voor het brandgevaar dat zuurstof met zich meebrengt.

Blijf hameren op veiligheid

Pas op met elektrische apparaten, brandende kaarsen, sigaretten, elektrische sigaretten enzovoort. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg verder voor goede ventilatie. Deze tips gelden niet alleen voor u zelf; blijf er net als wij op hameren bij uw familie en/of bezoek. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. 

Sticker verboden te roken

Wij adviseren wij u een ‘verboden te roken sticker’ op een zichtbare plek, bijvoorbeeld op de voordeur, te plakken. Deze sticker kunt u gratis bij ons bestellen. Informeer tevens de plaatselijke brandweer dat er een zuurstofvoorziening in uw woning aanwezig is. Daar zijn zij zeer bij gebaat. 

Veilige neusgel

Gebruik van zuurstof leidt vaak tot een droge, gevoelige neus. Heel vervelend, maar gelukkig goed te behandelen met onze eigen neusgel. Dit is een gel op waterbasis en gegarandeerd veilig te gebruiken in combinatie met zuurstof. Voor uw eigen veiligheid en die van anderen, raden wij u aan absoluut geen andere zalf of crème te gebruiken. Onze veilige neusgel bestelt u eenvoudig via de webshop.